marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Zupa jarzynowa z włoskimi ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podpatrzyłam pomysł z włoskiej zupy

Zupa jarzynowa z włoskimi ziołami

Składniki:

Zupa jarzynowa z włoskimi ziołami

 

  • 1 paczka mrożonki 9-cio składnikowej
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 10 dag makaronu rurki
  • 2 ogórki świeże
  • 1 puszka fasoli w sosie własnym
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 2 łyżki oleju
  • czosnek granulowany
  • pieprz mielony
  • zioła : oregano, bazylia, tymianek , pietruszka zielona
  • sól
  • vegeta

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z włoskimi ziołami
Boczek pokroić w drobna kostkę i usmażyć na rumiano na oleju. Wrzucić do garnka . Dodać mieszankę warzywną , pokrojone w plasterki obrane ogórki .Dodać 1 łyżkę vegety .Zalać wodą tak by wszystko przykryła i gotować 45 minut. Dodać rozdrobnione pomidory razem z sokiem , odsączona fasolę . Osobno ugotowany i odcedzony makaron . Doprawić do smaku ziołami i czosnkiem .
Nie jest to zupełnie wg włoskich przepisów ale bardzo nam smakuje bo lubimy zioła .