Aga Z.

Aga Z.

Szef Kuchni
[Przepisów: 124]

Zupa jarzynowa zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zupa jarzynowa zasmażana- warzywnie i kolorowo

Zupa jarzynowa zasmażana

Składniki:

Zupa jarzynowa zasmażana

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa zasmażana
Warzywa i włoszczyznę pokroić w półkrążki, różyczki kalafiora przeciąć na pół, fasolkę pokroić w ukośne kawałki, kapustę cienko poszatkować. Ziemniaki pokroić w talarki. Do rozdrobnionych warzyw dodać 1 łyżkę tłuszczu, wlać wodę, osolić i ugotować do miękkości, pod koniec gotowania dodać ćwiartki pomidorów i paprykę. Z mąki i pozostałego tłuszczu zrobić zasmażkę, rozprowadzić zimnym wywarem, wlać do zupy, zamieszać i zagotować. Przed podaniem posypać natką.