WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Zupa jarzynowo -ogórkowa na wędzonej kości

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa jarzynowo - ogórkowa na wędzonej kości, ze śmietaną. Pyszna i rozgrzewająca, w sam raz na jesień.

Zupa jarzynowo -ogórkowa na wędzonej kości Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowo -ogórkowa na wędzonej kości

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowo -ogórkowa na wędzonej kości

ETAP 1:

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewki, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pora umyć i drobno pokroić. Warzywa wrzucić do garnka. Włożyć kość. Wlać tyle wody aby sięgała ponad składniki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju i dodać do garnka.

Ogórki zetrzeć na tarce i dodać do garnka. Włożyć przyprawy i rozgnieciony ząbek czosnku. Dodać posiekaną natkę pietruszki i koperku. Zagotować.

Gotować ok 40 minut. Dolać śmietanę. Gotować jeszcze kilkanaście minut. Podawać na gorąco.

Zupa jarzynowo -ogórkowa na wędzonej kości
Zupa jarzynowo - ogórkowa po ugotowaniu w garnku
Zupa jarzynowo -ogórkowa na wędzonej kości
Starte na tarce ogórki dodane do zupy w garnku
Zupa jarzynowo -ogórkowa na wędzonej kości
Warzywa i kość wędzona zalane wodą w garnku
Zupa jarzynowo -ogórkowa na wędzonej kości
Starte na tarce warzywa umieszczone w garnku