Sposób przygotowania:
Zupa jesienna z papryką, porem i serkiem topionymETAP 1:
Polędwiczkę dokładnie myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do zimnej wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu około pół godziny z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Po tym czasie wrzucamy seler i 2 marchewki pokrojone w półplasterki, a jedną startą na grubych oczkach tarki. Gdy warzywa zaczną się robić miękkie dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki.
ETAP 2:
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i drobno kroimy. Por siekamy (u mnie była to zielona część). Dorzucamy do zupy.
ETAP 3:
Po kilku minutach dodajemy serek topiony i mieszamy aż się rozpuści. Następnie zupę doprawiamy, dodajemy koperek, zabielamy śmietaną i zaraz po ponownym zagotowaniu wyłączamy gaz.