Sposób przygotowania:
Zupa krem z dyni z maślano-serowymi grzankami
1-Na oliwie z oliwek zeszklić cebulę oraz posiekany drobno czosnek.
2- Dodać warzywa pokrojone w niewielką kostkę - lekko wszystko obsmażyć.
3 - Po ok 5 minutach wlać bulion i gotować, aż warzywa będą miękkie.
4 - Przyprawić solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową do smaku. Wszystko należy dokładnie zmiksować na aksamitną konsystencję.
Przed podaniem rozlać do miseczek i podawać z odrobiną śmietany 18%. Dla podkreślenia smaku można podawać z grzankami maślano-serowymi.
2- Dodać warzywa pokrojone w niewielką kostkę - lekko wszystko obsmażyć.
3 - Po ok 5 minutach wlać bulion i gotować, aż warzywa będą miękkie.
4 - Przyprawić solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową do smaku. Wszystko należy dokładnie zmiksować na aksamitną konsystencję.
Przed podaniem rozlać do miseczek i podawać z odrobiną śmietany 18%. Dla podkreślenia smaku można podawać z grzankami maślano-serowymi.