Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 742]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna i pożywna zupka kalafiorowa z ziemniakami oraz z dodatkiem selera naciowego, gotowana na skrzydełkach.

Zupa kalafiorowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
Mięso dokładnie myjemy, zalewamy wodą, solimy. Gotujemy około 20-25 minut.

Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Łodygi selera myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do zupy. Wrzucamy też liście laurowe. Gotować około 10 minut.

Kalafior oczyszczamy, dzielimy na różyczki. Dodajemy do zupy i gotujemy przez około 10 minut.

Dodajemy do zupy śmietanę oraz natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 


Zupa kalafiorowa
Mięso oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie
Zupa kalafiorowa
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, łodygi selera w plasterki
Zupa kalafiorowa
Dodajemy podzielony na różyczki kalafior

Tagi:

zupa warzywa