gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Zupa kalafiorowa 9.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa będzie bardziej treściwa gdy dodasz ziemniaki

Zupa kalafiorowa 9.

Składniki:

Zupa kalafiorowa 9.

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa 9.
Włoszczyznę umyj oczyść i posiekaj. w dużym rondlu rozgrzej masło i wrzuć na nie posiekaną włoszczyznę, krótko przesmaż. Zalej 5 szklankami wody. Kalafior podziel na różyczki, wrzuć do garnka, wlej mleko i zagotuj. Dodaj po szczypcie soli i cukru. Plasterki boczku zrumień na patelni i dodaj do zupy. Gotuj całość ok. 30 min. Zupę połącz ze śmietaną, dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj posypaną natką pietruszki.

Tagi:

kalafior