Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 267]

Zupa pomidorowo-dyniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Treściwa, gęsta, kremowa zupa pomidorowa przygotowana z dodatkiem dyni, która zagęszcza i nadaje aksamitnej konsystencji.

Zupa pomidorowo-dyniowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowo-dyniowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowo-dyniowa
Wieprzowinę zalać wodą i ugotować esencjonalny wywar - odcedzić. Do wywaru dodać warzywa, ziele angielskie, liście laurowe, pastę paprykową oraz pokrojoną cebulę. Dynię obrać i oczyścić z gniazda nasiennego, a miąższ utrzeć na drobne wiórki. Dodać do wywaru i gotować ok 15 minut na niewielkim ogniu.

Zupę doprawić do smaku, dodać przecier pomidorowy i wszystko zmiksować. Podawać z makaronem i dodatkiem słodkiej lub kwaśnej śmietany.

Wierzch posypać zieleninką.
Zupa pomidorowo-dyniowa
Ugotować esencjonalny wywar z mięsa wieprzowego.
Zupa pomidorowo-dyniowa
Wywar odcedzić, dodać cebulę i przyprawy.
Zupa pomidorowo-dyniowa
Dynię obrać, wyciąć gniazdo nasienne i drobno utrzeć.
Zupa pomidorowo-dyniowa
Dodać do wywaru dynię, pomidory, przyprawy.