Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa na żeberku wieprzowymKrok 1:
Żeberka płuczemy i osuszamy. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor.
Przekładamy do garnka. Zalewamy wodę.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, liście laurowe, pieprz czarny, ziele angielskie oraz sól i pieprz do smaku.
Gotujemy ok 20 - 30 minut.
Krok 2:
W czasie gdy gotuje się mięso ścieramy na tarce o średnich oczkach połowę ogórków oraz włoszczyznę.
Pozostałe ogórki kroimy w drobno kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 3:
Do garnka dodajemy ogórki, włoszczyznę i ziemniaki. Gotujemy do miękkości.
Na koniec dodajemy śmietanę i całość chwilę podgrzewamy. Do gotowej zupy dodajemy koperek.
Smacznego!