zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 703]

Zupa kapuściana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ta zupa przywraca normalny metabolizm po świątecznych przysmakach

Zupa kapuściana

Składniki:

Zupa kapuściana

 

  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 duży por
  • 4-5 łodyg selera naciowego
  • duża puszka pomidorów bez skórki (840g) u mnie Dawtona
  • 2 szklanki soku pomidorowego bez cukru
  • 3-4 ząbki czosnku
  • pieprz ziołowy- do smaku
  • zioła prowansalskie ( 1 łyżeczka)
  • sos sojowy- do smaku
  • majeranek ( 1/2 łyżeczki)

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana
Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w paseczki, pora i seler w talarki, wsypać do garnka, czosnek posiekać i dołożyc do całości, wlać pomidory i sok pomidorowy, zalać wodą ( troszkę ponad warzywa) Doprowadzić do wrzenia, wsypać przyprawy, i gotować do miękkości, ja lubię al dente:)

Można dodac brokuła, gotowanego na parze..pycha:)