Sposób przygotowania:
Zupa kartoflanka
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
Włoszczyznę brać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, udusić na tłuszczu, oprószyć obficie papryką w proszku.
Warzywa dodać do cebuli i dusić 3 minuty na małym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną.
Ziemniaki dodać do warzyw i dolać gorącej wody, tak by z zapasem przykrywała jarzyny.
Gotować do miękkości.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i pikantną papryką.
Włoszczyznę brać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, udusić na tłuszczu, oprószyć obficie papryką w proszku.
Warzywa dodać do cebuli i dusić 3 minuty na małym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną.
Ziemniaki dodać do warzyw i dolać gorącej wody, tak by z zapasem przykrywała jarzyny.
Gotować do miękkości.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i pikantną papryką.