paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa koperkowa mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupa na skrzydełkach drobiowych z ziemniakami z dużą ilością świeżego koperku i śmietany. Bardzo smaczna

Zupa koperkowa mojej mamy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa koperkowa mojej mamy

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa mojej mamy
Skrzydełka i włoszczyznę wypłukać, zalać wodą i dodać ziarenka smaku, razem gotować na małym ogniu około 15-20 minut. Marchew i ziemniaki obrać, ziemniaki pokroić w kostkę a marchew zetrzeć. Do gotującej się zupy dodać warzywa i gotować dalej do miękkości ziemniaków. Koper opłukać i drobno posiekać, na chwile przed końcem gotowania wsypać koper, wlać również śmietanę. Doprawić do smaku.
Zupa koperkowa mojej mamy
Skrzydełka i włoszczyznę wypłukać, zalać wodą i dodać ziarenka smaku,
Zupa koperkowa mojej mamy
Marchew i ziemniaki obrać, ziemniaki pokroić w kostkę a marchew zetrzeć.
Zupa koperkowa mojej mamy
Do gotującej się zupy dodać warzywa i gotować dalej do miękkości ziemniaków.
Zupa koperkowa mojej mamy
Koper opłukać i drobno posiekać, na chwile przed końcem gotowania wsypać koper, wlać również śmietanę.