Sposób przygotowania:
Zupa koperkowa Staromiejska
Koperek opłukać, drobno posiekać. Cytryny umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w półplasterki, usunąć pestki.
Makaron włożyć do wrzącego wywaru, ugotować, mieszając łyżką od czasu do czasu do dna naczynia.
Ogórek umyć, obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki, chwilę poddusić.
Następnie połączyć z makaronem, koperkiem, cytrynami i śmietaną, gotować kilka minut, doprawić do smaku.
Makaron włożyć do wrzącego wywaru, ugotować, mieszając łyżką od czasu do czasu do dna naczynia.
Ogórek umyć, obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki, chwilę poddusić.
Następnie połączyć z makaronem, koperkiem, cytrynami i śmietaną, gotować kilka minut, doprawić do smaku.