Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Zupa koperkowa Staromiejska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa na wywarze z warzyw z dużą ilością koperku z dodatkiem cytryny, makaronu, ogórka świeżego, masełka, śmietany.

Zupa koperkowa Staromiejska

Składniki:

Zupa koperkowa Staromiejska

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa Staromiejska
Koperek opłukać, drobno posiekać. Cytryny umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w półplasterki, usunąć pestki.

Makaron włożyć do wrzącego wywaru, ugotować, mieszając łyżką od czasu do czasu do dna naczynia.

Ogórek umyć, obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki, chwilę poddusić.

Następnie połączyć z makaronem, koperkiem, cytrynami i śmietaną, gotować kilka minut, doprawić do smaku.