Sposób przygotowania:
Zupa koperkowa z pulpecikami
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy i myjemy marchew, kroimy na małe kawałeczki i wkładamy do garnka, gotujemy.
Mięso mielone, jajko, przyprawy, kaszę manną przekładamy do miski i robimy małe pulpeciki, dokładamy do garnka z marchewką i gotujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka z zupą i wsypujemy suszony koperek.
Mąkę mieszamy z zimną wodą i wlewamy do ugotowanej zupy, dolewamy śmietankę i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
Mięso mielone, jajko, przyprawy, kaszę manną przekładamy do miski i robimy małe pulpeciki, dokładamy do garnka z marchewką i gotujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka z zupą i wsypujemy suszony koperek.
Mąkę mieszamy z zimną wodą i wlewamy do ugotowanej zupy, dolewamy śmietankę i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
Czekoladka 2