kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1369]

Zupa koperkowa z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, gęsta i pożywna zupa koperkowa. Przygotowana z mięsnymi pulpecikami z dodatkiem śmietanki i suszonego koperku. Polecam.

Zupa koperkowa z pulpecikami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa koperkowa z pulpecikami

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z pulpecikami
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy i myjemy marchew, kroimy na małe kawałeczki i wkładamy do garnka, gotujemy.

Mięso mielone, jajko, przyprawy, kaszę manną przekładamy do miski i robimy małe pulpeciki, dokładamy do garnka z marchewką i gotujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka z zupą i wsypujemy suszony koperek.

Mąkę mieszamy z zimną wodą i wlewamy do ugotowanej zupy, dolewamy śmietankę i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
Zupa koperkowa z pulpecikami
Obrane za skórki ziemniaki, wkładamy do wody i myjemy.
Zupa koperkowa z pulpecikami
Wszystkie składniki wkładamy do miski i robimy pulpeciki.
Zupa koperkowa z pulpecikami
Do zupy dodajemy resztę składników i zagotowujemy.

Tagi:

koper zioła zupy