Sposób przygotowania:
Zupa- krem paprykowy
Paprykę czerwoną dokładnie umyć, przekroić na pół, żeby wyciąć ze środka gniazda nasionek. Paprykę wsadzić na formę obłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 6-9 minut, do czasu, aż skórka na papryce pomarszczy się. Upieczoną paprykę ostudzić, a w następnej kolejności pokroić w średniej wielkości kostkę. Dwie cebule obrać, przemyć zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypały w oczy, a później pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na rozgrzanej margarynie. Obrane ząbki czosnku dodać do cebuli i również podsmażyć. Do cebuli oraz czosnku wlać bulion warzywny, a następnie dodać do tego pokrojoną paprykę. Zupę doprawić do smaku pieprzem, solą oraz majerankiem. Zupę zagęścić śmietaną, a następnie całość zmiksować.