Sposób przygotowania:
Zupa - krem pieczarkowa
Pieczarki obrać, dokładnie umyć, a następnie pokroić w plasterki. Dwie białe cebule obrać, przemyć zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypały w oczy, a w następnej kolejności pokroić w niedużą kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę. Pokrojone pieczarki posolić i również podsmażyć na rozgrzanym oleju. Bulion warzywny zagotować, a następnie dodać do niego podsmażone pieczarki oraz cebulę. Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, a następnie pokroić w kostkę i wrzucić do bulionu. Całość gotować przez około 20 -25 minut. Po ugotowaniu zupę należy zmiksować, a w późniejszej kolejności zagęścić śmietaną. Na koniec zupę doprawić jeszcze do smaku pieprzem oraz solą według własnego uznania. Natkę pietruszki umyć posiekać i posypać nią zupę.