renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Zupa krem warzywno-musztardowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna kremowa zupa bardzo szybka do wykonania, ma charakterystyczny musztardowy smak. Dopełnieniem smaku zupy są jajka na twardo i chrupiące gorące grzanki z serkiem topionym szczypiorkowym.

Zupa krem warzywno-musztardowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa krem warzywno-musztardowa

 

  • 1x Zupa wiosenna 9-składnikowa Hortex 1 por

  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku

  • 2 łyżeczki musztardy stołowej
  • 1 łyżka masła

  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej

  • 1 łyżka słodkiej śmietanki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka lubczyku - może być suszony
  • 4 jajka

  • serek topiony ze szczypiorkiem

  • bagietka



Sposób przygotowania:

Zupa krem warzywno-musztardowa
W garnku rozgrzać masło i podsmażyć na nim pora, cebulę i czosnek pokrojone w kostkę , po paru minutach dodać mrożonkę Hortex "Zupa wiosenna 9-składnikowa" i dusić 2-3 minuty. Następnie dolać szklankę wody i gotować ok 10 minut. Gdy warzywa będą miękkie wszystko razem zmiksować na krem, gdy zupa będzie za gęsta to należy dolać wody i zagotować. W kolejnym kroku dodać obie musztardy, lubczyk i śmietankę i wszystko razem wymieszać, W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. W między czasie ugotować jajka na twardo i przygotować grzanki z bagietki ( bułkę pokroić na kromeczki posmarować serkiem topionym i zapiec w piekarniku). Zupę krem podawać z jajkiem na twardo i grzankami z serkiem topionym.
Zupa krem warzywno-musztardowa
Wszystkie warzywa dusić przez parę minut.
Zupa krem warzywno-musztardowa
Dodać obie musztardy.
Zupa krem warzywno-musztardowa
Doprawić lubczykiem.

Tagi:

jajko zupa jajka