nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zupa krem z bobu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sezon na bób w pełni, więc warto spróbować bób w nieco innej postaci, może być również na wywarze warzywnym

Zupa krem z bobu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z bobu

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z bobu
Mięso i warzywa płuczemy i gotujemy wywar tak jak na rosół. Do drugiego garnka nalewamy wody, 2 łyżeczki soli i gotujemy bób ok 20 min. Sprawdzamy aż będzie miękki, jeśli będzie odpowiedniej miękkości łatwo będzie odchodzić skórka. Ugotowany bób odstawiamy do ostygnięcia, gdy będzie to już możliwe obieramy bób ze skórek. Z wywaru usuwamy mięso oraz warzywa i dodajemy obrany bób. Jeśli lubimy można zostawić marchewkę. Całość miksujemy na gładki krem. Podajemy ze śmietaną oraz ziołowymi grzankami. Smacznego.
Zupa krem z bobu
Gotujemy wywar mięsno-warzywny tak jak na rosół
Zupa krem z bobu
W osobnym garnku gotujemy bób aż do miękkości
Zupa krem z bobu
Warzywa i mięso wyciągamy z wywaru, dodajemy bób i miksujemy
Zupa krem z bobu
doprawiamy solą, pieprzem oraz sosem sojowym do smaku

Tagi:

mięso sosy bób