ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Zupa – krem z buraków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Coś dla fanów barszczu lecz nie tylko.

Zupa – krem z buraków

Składniki:

Zupa – krem z buraków

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa – krem z buraków
Buraki i marchewki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. W garnku przygotowujemy litr bulionu (np. z gotowych kostek rosołowych). Warzywa wrzucamy do bulionu i gotujemy tak długo aż zmiękną. Następnie za pomocą blendera miksujemy wszystko na gładką masę. Dodajemy wyciśnięty czosnek i odrobinę śmietanki. Mieszamy dokładnie, doprawiamy solą, pieprzem oraz maggi. Krem podajemy bardzo gorący, z pieczywem. Smacznego!

Tagi:

buraki