Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii
1. Warzywa obieramy,z cukinii usuwamy pestki, płuczemy i osuszamy i kroimy na małe kawałki.
2. W garnku roztapiamy masło wrzucamy cebulę i czosnek, chwilę przesmażamy,następnie dodajemy cukinię i również chwilę przesmażamy.
3. Do przesmażonych warzyw wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości.
4. Gdy warzywa będą miękkie zupę miksujemy blenderem na gładką masę i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem ziołami prowansalskimi i cząbrem.
Rady: Pamiętajmy, że cząber jest dość pikantny i należy dodać go ostrożnie.
2. W garnku roztapiamy masło wrzucamy cebulę i czosnek, chwilę przesmażamy,następnie dodajemy cukinię i również chwilę przesmażamy.
3. Do przesmażonych warzyw wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości.
4. Gdy warzywa będą miękkie zupę miksujemy blenderem na gładką masę i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem ziołami prowansalskimi i cząbrem.
Rady: Pamiętajmy, że cząber jest dość pikantny i należy dodać go ostrożnie.
Marika-
Magdalena88
Babeczka35
Magdalena polecam wypróbować zupę z cukinii,ja uwielbiam:)
Babeczka35
Marika ja też lubię takie zupy:)