marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa krem z groszku i czuszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ugotować wywar,przecedzić do innego garnka.Groszek przetrzeć pałką lub zmiksować.Zupę doprawić i nalewać.

Zupa krem z groszku i czuszki

Składniki:

Zupa krem z groszku i czuszki

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z groszku i czuszki
Nastawić obrane i umyte jarzyny i wraz ze szpondrem włożyć do garnka. Dodać przypraw zapachowych jak ziele angielskie i listki laurowe. Gotować na średnim ogniu pod przykryciem z 40 min. Przecedzić do mniejszego garnka przez sito, a potem wsypać groszek i obgotować na tyle, by zmiękł. Następnie dodać obgotowaną włoszczyznę i czuszkę bez nasion oraz zmiksować wszystko blenderem. Potem jeszcze pogotować i dodać ze dwie kostki serka topionego naturalnego. Zamieszać, aby się całkowicie rozpuściły. Wyłączyć palnik doprawić zupę solą i maggi. Pieprzu można nie dodawać na wzgląd przez to, że czuszka jest ostra, chyba że mniej ostrego, np. ziołowego. Nalewać zupę do talerzy i serwować z paluszkami kminkowymi.

Tagi:

groszek