Sposób przygotowania:
zupa krem z kalafiora wg Miśka2395
Kalafior myjemy i różyczki dzielimy na jak najmniejsze kawałki (szybciej się ugotują i łatwiej będzie blenderować). Marchew i ziemniaki obieramy i wrzucamy do kalafiora drobno pokrojone i kostkę rosołową. Cebule bardzo drobno siekamy i wrzucamy na patelnie. Następnie myjemy i kroimy bardzo drobniutko pieczarki i gdy cebula się podsmaży dodajemy. Następnie paprykę również kroimy drobno i wrzucamy na patelnie. Czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy na patelnie. polewamy to sosem sojowym. Wszystko razem się dusi jakiś czas, a następnie wrzucamy to do ugotowanych warzyw. Blenderujemy i doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Taka ilość wystarcza na około 8 porcji. Do zupy podajemy bułkę drobno pokrojoną usmażoną na maśle jako grzanki. Smacznego
gosia56