Sposób przygotowania:
Zupa krem z kurkami i ryżem
Kurki przebrać i opłukać na sicie. Do garnka włożyć pokrojoną na mniejsze kawałki porcję rosołową, obrane i umyte warzywa:marchewki, seler i pietruszkę, zalać 1 litrem wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, łyżeczkę soli i gotować pod przykryciem 30 minut. Wyjąć liść laurowy i porcję rosołową, zmiksować warzywa za pomocą blendera Triblade. Zupę doprawić przyprawami z młynka: solą morską prowansalską i ognistą mieszanką przypraw. Na oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać małe kurki, doprawić całość solą prowansalską i dusić ok. 5 minut. Przełożyć cebulkę z kurkami do garnka z zupą, zagotować i wyłączyć gaz. W między czasie ugotować woreczek ryżu pełnoziarnistego Parboiled z łyżeczką soli wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryż ułożyć na środku talerza i wlać zupę, zrobić kleksy z jogurtu greckiego i udekorować natką pietruszki.
darmiona
marietta
edytaha
msewka
msewka
Tzn. nie w zupie mi brak,tylko w domu i w lasach.