paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Zupa krem z młodej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych

Zupa krem z młodej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z młodej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z młodej kapusty
Obrane ziemniaki kroimy większą kostkę, cebule również. Wrzucamy do garnka i smażymy na oleju z masłem ok 5 minut. Dodajemy pokrojoną w większą kostkę kapustę i smażymy kolejne 5 minut. Zalewamy bulionem i gotujemy 20 minut. Zabielamy śmietaną. Miksujemy na gładką masę, dodajemy posiekany koperek, doprawiamy. Twaróg ucieramy z żółtkami oraz mąką, doprawiamy solą i cynamonem, dodajemy ubite na sztywną pianę białko, delikatnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy na pergaminie wałeczek i zwijamy, tworząc kiełbaski. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Krem podajemy z pokrojonymi w plasterki kiełbaskami.
Zupa krem z młodej kapusty
Młoda kapusta w tym połączeniu jest pycha
Zupa krem z młodej kapusty
Koperek powinien być świeży, ale w ostatecznosci moze byc suszony
Zupa krem z młodej kapusty
Masa na kiełbaski powinna być gęsta i zwarta
Zupa krem z młodej kapusty
nie róbmy dużych kiebasek, małe będą lepsze