paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa krem z papryki 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa z papryki na ryżu delikatna o wyczuwalnym smaku papryk

Zupa krem z papryki 4

Składniki:

Zupa krem z papryki 4

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z papryki 4
Bulion zagotować wraz z ząbkiem czosnku skrojonym nożem i pieprzem w ziarnach. Papryki opłukać i pokroić w kostkę omijając gniazda nasienne. Papryki dodać do bulionu i gotować aż będą miękkie. Ryż ugotować w osobnej osolonej wodzie . Gdy ryż będzie już gotowy dodać do zupy z papryką. Dodać rozmaryn, kolendrę i świeży imbir starty na tarce. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz kucharkiem lub inną przyprawą. Całą zupę zmiksować blenderem. Można wcześniej odlać część bulionu i gdy zup[a będzie zbyt gęsta stopniowo dolewać.

Tagi:

ryż papryka