Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Zupa krem z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

zupa kremowa z pieczarkami

Zupa krem z pieczarkami

Składniki:

Zupa krem z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pieczarkami
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostke, zalewamy litrem wody, dodajemy kapelusze suszonych grzybów oraz nieco soli i gotujemy do miękkości grzybów. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Z zupy wyjmujemy suszone grzyby i wszystkie pozostałe składniki bardzo dokładnie miksujemy blenderem. Pieczarki kroimy na połówki, rozpuszczamy na patelni masło i podsmażamy na nim pieczarki. Gorącą zupę krem nalewamy do talerzy, a na środku każdego talerza układamy 2-3 łyżki cieplych, smazonych pieczarek

Tagi:

grzyby