msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Zupa-krem z podgrzybków.

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszna zupa, pachnąca lasem.

Zupa-krem z podgrzybków.

Składniki:

Zupa-krem z podgrzybków.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z podgrzybków.
Grzyby oczyścić, opłukać w ciepłej wodzie, dobrze osączyć.Pokroić na kawałki, podsmażyć na smalcu z pokrojoną cebulką. Zmiksować blenderem na jednolitą pulpę.Wlać ok.1,5 litra wody, wrzucić kostki rosołowe, listek laurowy i ziele angielskie, przyprawić Vegetą. Gotować ok.10-15 minut. Śmietanę zahartować gorącą zupą i wlać do garnka, mocno podgrzać, nie gotować. Zupa wybornie smakuje z makaronem lub lanymi kluskami, posypana obficie natką pietruszki.

Tagi:

makaron