Sposób przygotowania:
Zupa krem z pieczonych pomidorów
1. Filet pokroić na kawałki, zalać wodą. Gotować, gdy się wyszumuje zdjąć pianę. Do garnka dorzucić włoszczyznę, obrany czosnek, liście, ziele i pieprz. Gotować półtorej godziny na wolnym ogniu.
2. W tym czasie pomidory pokrojone na połowy ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórkami do góry. Z papryki usunąć gniazda nasienne, przekroić na pół i ułożyć obok pomidorów. Warzywa piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny, ostudzić, obrać ze skóry.
3. Obrane warzywa zalać bulionem, dodać marchewkę i czosnek z bulionu, zmiksować. Zagotować, dodać przyprawy, gotować jeszcze 5 minut. Podawać z posiekaną natką pietruszki, mozzarellą lub groszkiem ptysiowym. Życzę smacznego!
2. W tym czasie pomidory pokrojone na połowy ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórkami do góry. Z papryki usunąć gniazda nasienne, przekroić na pół i ułożyć obok pomidorów. Warzywa piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny, ostudzić, obrać ze skóry.
3. Obrane warzywa zalać bulionem, dodać marchewkę i czosnek z bulionu, zmiksować. Zagotować, dodać przyprawy, gotować jeszcze 5 minut. Podawać z posiekaną natką pietruszki, mozzarellą lub groszkiem ptysiowym. Życzę smacznego!