Sposób przygotowania:
Zupa-krem ze szpinaku+grzanki czosnkowe
W niecałym litrze wody gotujemy 2 kostki rosołowe i włoszczyznę. Polecam warzywa mrożone, bo pocięte w paski bardzo szybko się gotują. Należy je gotować tak długo, aż nie będą rozgotowane. Odcedzamy je następnie od bulionu, przelewając całość przez sito lub używając łyżki cedzakowej. Do bulionu wrzucamy puree z liści szpinaku i gotujemy go dalej. W tym samym czasie odcedzone warzywa miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem na jak najdrobniejszą miazgę, którą powtórnie dodajemy do zupy. Przyprawiamy zupę śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Po przelaniu do miseczek dodajemy chrupiące grzanki i dekorujemy serem. GRZANKI: Chleb kroimy w kostkę, dodajemy olej (może być to oliwa aromatyzowana czosnkiem) i podsmażamy na teflonowej patelni, mieszając i obracając je ciągle. Pod koniec smażenia, kiedy zaczyna się pojawiać złoty kolor, oprószamy całość dużą ilością granulowanego czosnku. SMACZNEGO!