Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zupa-krem ziemniaczany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna, prosta i pożywna.

Zupa-krem ziemniaczany

Składniki:

Zupa-krem ziemniaczany

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem ziemniaczany
Ziemniaki i włoszczyznę obrać i pokroić na kawałki,cebulę posiekać.Boczek pokroić na kawałki.W garnku rozgrzać olej,zeszklić cebulę i 2\3 boczku,dodać ziemniaki,włoszczyznę i smażyć przez chwilę.Następnie wlać bulion,dodać dwie gałązki majeranku,zagotować,a następnie zmniejszyć ogień i gotować bez przykrywki ok.15min.Resztę boczku wysmażyć na chrupko na suchej patelni.Z zupy wyjąć gałązki majeranku,a całość zmiksować i połączyć ze śmietanką,jeszcze raz zagotować.przyprawić do smaku.posypać listkami majeranku i skwarkami z boczku.

Tagi:

ziemniaki