Sathi

Sathi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Zupa kremowa cukiniowo-kalarepkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Odżywcza kalarepka i niskokaloryczna cukinia - tym razem w jednej, płynnej (choć gęstej ;) ) potrawie. Zapraszam na zupę-krem!

Zupa kremowa cukiniowo-kalarepkowa

Składniki:

Zupa kremowa cukiniowo-kalarepkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa kremowa cukiniowo-kalarepkowa
Najpierw przygotowujemy bulion: do odpowiedniej wielkości garnka wlewamy wodę i dodajemy potrzebne podane składniki. Gotujemy pół godziny. Cukinię oraz kalarepkę kroimy w kostkę i przesmażamy na na petlni, na oleju. Dodajemy je do bulionu. Cebulę kroimy drobno i przesmażamy lekko(!) na maśle. Również ją dodajemy do reszty. Gotujemy tak długo aż warzywa zrobią się bardzo miękie, rozpadające. W międzyczasie dodajemy zmiażdżony czosnek oraz doprawiamy zupę solą i pieprzem. Na koniec zupę miksujemy i dodajemy śmietanę. Smacznego!