Sposób przygotowania:
Zupa kulkami mięsnymiI
![Zupa kulkami mięsnymi Zupa kulkami mięsnymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-kulkami-miesnymi-589627.jpg)
1. Tortellini gotuję według przepisu na opakowaniu.
2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaje pozostałe składniki na kulki mięsne i wyrabiam mięso.
3. Z mięsa formuję małe okrągłe kulki wielości orzecha włoskiego, smażę na rozgrzanym oleju.
II
![Zupa kulkami mięsnymi Zupa kulkami mięsnymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-kulkami-miesnymi-589628.jpg)
4. Cebulę, czosnek obieram, kroję drobno, smażę na rozgrzanym oleju, Następnie dodaję pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, oregano, bazylię, tymianek, sól oraz pieprz, Smażę około 10 minut.
5. Następnie przekładam do garnka, podlewam bulionem, gotuję do chwili zagotowania.
III
![Zupa kulkami mięsnymi Zupa kulkami mięsnymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-kulkami-miesnymi-589629.jpg)
6. Do zupy wsypuję ser parmezan, dodaję usmażone kuleczki mięsne, ugotowane tortellini, gotuję dwie minutki.
IV
7. Zupa gotowa.
8. Smacznego.