Sposób przygotowania:
Zupa kulkami mięsnymiI
1. Tortellini gotuję według przepisu na opakowaniu.
2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaje pozostałe składniki na kulki mięsne i wyrabiam mięso.
3. Z mięsa formuję małe okrągłe kulki wielości orzecha włoskiego, smażę na rozgrzanym oleju.
II
4. Cebulę, czosnek obieram, kroję drobno, smażę na rozgrzanym oleju, Następnie dodaję pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, oregano, bazylię, tymianek, sól oraz pieprz, Smażę około 10 minut.
5. Następnie przekładam do garnka, podlewam bulionem, gotuję do chwili zagotowania.
III
6. Do zupy wsypuję ser parmezan, dodaję usmażone kuleczki mięsne, ugotowane tortellini, gotuję dwie minutki.
IV
7. Zupa gotowa.
8. Smacznego.