Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zupa Magisterska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie jednogarnkowe, warzywa, mięso co nam więcej potrzeba, żeby najeść się do syta w wiosenne ciepłe dni

Zupa Magisterska

Składniki:

Zupa Magisterska

 

Sposób przygotowania:

Zupa Magisterska

ETAP 1:

Zupa Magisterska
warzywa

1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

2. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew obieramy kroimy w słupki, solimy i zalewamy wodą, gotujemy.

3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryczki, papryczkę chili oraz obraną i pokrojoną w paski cukinie, solimy.

ETAP 2:

Zupa Magisterska
zupa

5. Gdy ziemniaki są już prawie miękkie dodajemy kostki rosołowe, łączymy z warzywami, wrzucamy listki laurowe oraz ziele angielskie oraz mięso.

ETAP 3:

Zupa Magisterska
zupa

6. Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.

7. Grzyby po usmażeniu dodajemy do zupy, wlewamy przecier pomidorowy oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, doprawiamy chili, chwilkę gotujemy.

ETAP 4:

8. Zupa gotowa.

9. Smacznego.