paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Zupa marchewkowa z oliwa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna, energetyczna zupka

Zupa marchewkowa z oliwa

Składniki:

Zupa marchewkowa z oliwa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowa z oliwa
Natkę płuczemy, otrzepujemy z nadmiaru wody i drobno siekamy. Czosnek i cebulę obieramy a następnie drobno siekamy. Marchewki obieramy i kroimy je w plasterki. Na oliwie przez ok 10 min smażymy cebulę z czosnkiem z dodatkiem dwóch liści laurowych. Po tym, czasie na patelnie dodajemy marchew i chwilę wspólnie smażymy. Następnie całość zalewamy litrem wody. Gotujemy całość do momentu aż marchewki będą miękkie. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po ugotowaniu zupę za pomocą blendera miksujemy na gładki krem. Zupę rozlewamy do misek i posypujemy natką.

Tagi:

marchewka