kissandra

kissandra

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Zupa Meksykańska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepyszna i szybka zupa, najesz się nią do syta.

Zupa Meksykańska

Składniki:

Zupa Meksykańska

 

  • 1kilogram mięsa mielonego
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 opakowanie Oliwek(kolor wg. uznania)
  • Natka pietruszki
  • 2 litrowe soki pomidorowe
  • 2 cebule
  • ostra papryka
  • sól

Sposób przygotowania:

Zupa Meksykańska
Kroimy cebulę w kostkę podsmażamy razem z mięsem na niewielkiej ilości oleju, doprawiamy solą i ostrą papryką. Przekładamy do garnka,dodajemy fasolę białą i czerwoną, kukurydzę, pokrojone w krążki oliwki,posiekaną natkę pietruszki. Zalewamy wszystkie skladniki sokami pomidorowymi, podgrzewamy na wolnym ogniu nie dopuszczając do wrzenia i zupa gotowa.
Smacznego:)

Tagi:

mięso