dorcia700

dorcia700

Kucharz
[Przepisów: 10]

zupa meksykanska

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

przepyszna zupka,polecam na zimowe wieczory!!

zupa meksykanska

Składniki:

zupa meksykanska

 

  • 1 puszka kukurydzy
  • 1puszka fasoli czerwonej
  • 1 piers z kurczaka
  • kilka pieczarek
  • 2-3 cebule
  • 1 sloik sosu slodko kwasnego najlepiej z knora (moze byc tez innej firmy)

Sposób przygotowania:

zupa meksykanska
mieso pokroic na kawalki chwilke podsmazyc ze wszystkich stron przelozyc do garnka zalac woda i gotowac do miekkosci,nastepnie pokroic pieczarki ichwilke podsmazyc na patelni az puszcza wode i wrzucic do miesa.dodac pokrojona cebule i gotowac do miekkosci,gdy juz wszystko bedzie miekkie dodac fasole kukurudze i sos ze sloika,chwilke pogotowac.nie trzeba niczym zaprawiac.wedlug mnie nastepnego dnia smakuje jeszcze bardziej.