Sposób przygotowania:
Zupa meksykańska
1.Mięso oraz cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oliwie;
2.W garnku zagotować 1 litr wody, włożyć kostkę rosołową, mięso i gotować na wolnym ogniu 30 minut;
3.Dodać fasolę, kukurydzę, majeranek i dolać tyle wody aby składniki były przykryte. Gotować 20 minut;
4.Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami prowansalskimi, koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i gotować 30 minut na małym ogniu;
5.Ostudzoną potrawę wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia gorącą.
2.W garnku zagotować 1 litr wody, włożyć kostkę rosołową, mięso i gotować na wolnym ogniu 30 minut;
3.Dodać fasolę, kukurydzę, majeranek i dolać tyle wody aby składniki były przykryte. Gotować 20 minut;
4.Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami prowansalskimi, koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i gotować 30 minut na małym ogniu;
5.Ostudzoną potrawę wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia gorącą.
czarownica
msewka