s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Zupa meksykańska

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pożywna zupka, można ją podawać z bagietką lub chlebem czosnkowym:)

Zupa meksykańska

Składniki:

Zupa meksykańska

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • puszka fasoli czerwonej
  • puszka kukurydzy
  • 3 ząbki czosnku
  • kostka rosołowa
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska
1.Mięso oraz cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oliwie;
2.W garnku zagotować 1 litr wody, włożyć kostkę rosołową, mięso i gotować na wolnym ogniu 30 minut;
3.Dodać fasolę, kukurydzę, majeranek i dolać tyle wody aby składniki były przykryte. Gotować 20 minut;
4.Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami prowansalskimi, koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i gotować 30 minut na małym ogniu;
5.Ostudzoną potrawę wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia gorącą.

Tagi:

mięso zioła