kuba377

kuba377

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Zupa meksykańska 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobra zupa fasolowa idealna na obiad.

Zupa meksykańska 5

Składniki:

Zupa meksykańska 5

 

  • 2 duże cebule
  • 500 g mięsa mielonego
  • puszka białej fasoli
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • puszka krojonych pomidorów
  • 1 fix do potraw meksykańskich
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 L wody
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

 

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska 5
cebulę pokrój w dużą kostkę i podsmaż z mielonym mięsem do garnka wlej wodę, wrzuć kostkę rosołową, mielone z cebulą oraz fix. gotuj 30 minut, co jakiś czas mieszając. do zupy dodaj wszystkie warzywa z puszki wraz z zalewami i gotuj jeszcze 20 minut. na koniec przypraw solą, pieprzem i majerankiem. gotuj jeszcze 5 minut. zupa musi odstać 2-3 godziny, by smaki się przeniknęły.

Tagi:

mięso