przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Zupa meksykańska wg przejs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rozgrzewająca pikantna zupa na zimowe dni..

Zupa meksykańska wg przejs

Składniki:

Zupa meksykańska wg przejs

 

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska wg przejs
Czosnek obieramy , przeciskamy przez praskę i podsmażamy krótko na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy mięso mielone , posiekaną drobno cebulkę i podsmażamy na patelni. Doprawiamy. Do garnka wlewamy zawartość puszek wraz z zalewą. Dolewamy taką ilość wody , by wyszła rzadka zupa. Gotujemy wraz z łyżeczką soli i pieprzu na niezbyt dużym ogniu. Następnie dodajemy do zupy usmażone mięso mielone. Oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy zupę na ostro. Zagotowujemy.

Tagi:

mięso