Sposób przygotowania:
Zupa meksykańska według ajo
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, gdy się zrumieni dodajemy mięso i podsmażamy kilka minut aż będzie gotowe. W trakcie smażenia dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy mięso jest gotowe przekładamy je do dużego garnka, dodajemy ryż, ziemniaki pokrojone w kostkę, zalewamy wodą (gorącą)żeby przykryć składniki i gotujemy, w trakcie dodajemy papryki pokrojone w większą kostkę.
Po ok. 15 minutach dodajemy passatę (można dodać tylko połowę a potem w razie potrzeby dolać), następnie fasolę z sosem pomidorowym i odsączoną czerwoną. Gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut w trakcie dodajemy przyprawy i cukier ( ilość w zasadzie wg uznania i upodobań, należy dodać niewielkie ilości ziół prowansalskich, gałki,tymianku i rozmarynu, resztę można dodać w większych ilościach). Smacznego :)
Po ok. 15 minutach dodajemy passatę (można dodać tylko połowę a potem w razie potrzeby dolać), następnie fasolę z sosem pomidorowym i odsączoną czerwoną. Gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut w trakcie dodajemy przyprawy i cukier ( ilość w zasadzie wg uznania i upodobań, należy dodać niewielkie ilości ziół prowansalskich, gałki,tymianku i rozmarynu, resztę można dodać w większych ilościach). Smacznego :)
holandia
Cukiereczek13