Sposób przygotowania:
Zupa miesna a la flaczki.
Miesa umyc zalac woda , zagotowac , zszumowac. Dodac listki laurowe i ziela angielskie. Warzywa / oprocz cebuli / obrac umyc i dodac do gotujacego sie miesa. W tym czasie mozemy obrac i pokroic w kostke cebule , ktora dodajemy na koncu z zasmazka. Kiedy warzywa beda juz prawie miekkie - wyjac je z wywaru , lekko przestudzic a nastepnie marchew , pietruszke , selera pokroic w kostke i odstawic. W tym czasie rowniez mieso z kurczaka powinno byc juz miekkie. Wyjmujemy do przestygniecia pozostawiajac w garnku mieso wolowe , ktore gotuje sie najdluzej. Oddzielamy mieso od kosci i rozdrabniamy je na kawalki /wzdluz wlokien /. To samo robimy z miekkim miesem wolowym. Wywar przecedzamy , stawiamy ponownie na ogien , dodajemy pokrojone warzywa , miesa , zagotowujemy i zmniejszamy ogien. Przyprawiamy do smaku galka , imbirem , sola, pieprzem i papryka . Dodajemy majeranek. Podsmazamy cebulke do chwili kiedy zacznie sie lekko rumienic , dodajemy do niej make , mieszajac zasmazamy i zaprawiamy zupe. Calosc jeszcze raz zagotowujemy . Zupke podawac z pieczywem .
caroline1983
wedith1
Sarenka
Anula
Natala1210
luna19
luna
wedith1
eli_555
misia53
xturionx