Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Zupa migdałowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jak co roku na wigilię w domu przygotowuję, barszcz czerwony z uszkami. W tym roku na moim stole zagości taka smaczna zupa, która jest prosta i szybka w przygotowaniu

Zupa migdałowa

Składniki:

Zupa migdałowa

Na zupę

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Zupa migdałowa
Rodzynki zalać wrzącą wodą, odstawić. Migdały zmiksować na gładką masę. Do garnka wlać mleko, postawić na ogniu. Następnie dodać masę migdałową, masło, laskę cynamonu, zagotować. Wyjąć laskę cynamonu, dodać namoczone rodzynki. Zupę doprawić solą i miodem.

Płatki migdałów podprażyć na patelni.

Podajemy z ryżem, posypaną płatkami migdałowymi.