goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zupa migdałowa 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Co roku na Wigilii u mojej mamy

Zupa migdałowa 8

Składniki:

Zupa migdałowa 8

 

  • mleko 1 1/2 l
  • ryż 15 dag
  • migdały mielone 20 dag
  • rodzynki 5 dag
  • cukier 5 łyżek
  • masło 1 łyżka
  • płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

Zupa migdałowa 8
Ryż gotujemy na sypko w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Rodzynki namaczamy aż spęcznieją, osączamy. Mleko zagotowujemy, dodajemy do niego zmielone migdały i gotujemy około 15 minut, dodajemy rodzynki, cukier, masło. Na suchej patelni rumienimy płatki migdałowe. Ryż przekładamy do bulionówek, zalewamy zupką migdałową, dekorujemy płatkami migdałowymi.

Tagi:

ryż