Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Książka Kucharska: 40 przepisów na najlepsze jesienne zupy

Zupa mocno warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rozgrzewająca i sycąca zupa pełna warzyw

Zupa mocno warzywna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa mocno warzywna

 

Sposób przygotowania:

Zupa mocno warzywna
Do dużego garnka wlewam wodę, wkładam listek laurowy, trochę soli i pieprzu i mięso. Zaczynam gotować. W tym czasie dokładnie myję i obieram wszystkie warzywa. Marchew , ziemniaki i selera kroję w kostkę i dorzucam do garnka. Podgotowuję. Gdy mięso jest już mocno miękkie wyciągam je. Do zupy, pod koniec gotowania dorzucam podzielonego na różyczki kalafiora i brukselkę. Całość doprawiam do smaku solą, pieprzem, octem i cukrem. Na sam koniec zaciągam zupkę śmietaną. Na talerz przed podaniem dokładam kolejną porcję witamin w postaci zielonej pietruszki :)
Zupa mocno warzywna
Wszystkie warzywa obieram i myję dokładnie
Zupa mocno warzywna
kalafiora i brukselkę dodaję na końcu, aby uniknąć rozgotowania

Tagi:

mięso