Sposób przygotowania:
Zupa z kaszą jaglaną i boćwiną
Marchewki i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, wlać wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe i przyprawę (naturalna przyprawa z kurkumą i suszonymi warzywami). Zagotować.
W międzyczasie przygotować boćwinę, odkroić głąby, liście umyć, osączyć i posiekać. Por pokroić na 4 wzdłuż a następnie w plasterki. Wrzucić razem z boćwiną do gotujących się pozostałych warzyw. Kaszę przepłukać, przelać wrzątkiem, wrzucić do zupy.
Gotować do miękkości warzyw. Doprawić do smaku pieprzem. Można zabielić odrobiną śmietanki
W międzyczasie przygotować boćwinę, odkroić głąby, liście umyć, osączyć i posiekać. Por pokroić na 4 wzdłuż a następnie w plasterki. Wrzucić razem z boćwiną do gotujących się pozostałych warzyw. Kaszę przepłukać, przelać wrzątkiem, wrzucić do zupy.
Gotować do miękkości warzyw. Doprawić do smaku pieprzem. Można zabielić odrobiną śmietanki