Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa z kaszą jaglaną i boćwiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Smaczna i lekka, wegetariańska zupa z liśćmi boćwiny i kaszą jaglaną. Polecam w słoik do pracy na lekki obiad.

Zupa z kaszą jaglaną i boćwiną Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa z kaszą jaglaną i boćwiną

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kaszą jaglaną i boćwiną
Marchewki i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, wlać wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe i przyprawę (naturalna przyprawa z kurkumą i suszonymi warzywami). Zagotować.

W międzyczasie przygotować boćwinę, odkroić głąby, liście umyć, osączyć i posiekać. Por pokroić na 4 wzdłuż a następnie w plasterki. Wrzucić razem z boćwiną do gotujących się pozostałych warzyw. Kaszę przepłukać, przelać wrzątkiem, wrzucić do zupy.

Gotować do miękkości warzyw. Doprawić do smaku pieprzem. Można zabielić odrobiną śmietanki
Zupa z kaszą jaglaną i boćwiną
warzywa obrać i umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka
Zupa z kaszą jaglaną i boćwiną
ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka
Zupa z kaszą jaglaną i boćwiną
warzywa zalać wodą, dodać przyprawy i gotować
Zupa z kaszą jaglaną i boćwiną
boćwinę przebrać, usunać głąby, umyć, poszatkować
Zupa z kaszą jaglaną i boćwiną