karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Zupa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Smakowita zupka ogórkowa z ziemniakami.

Zupa ogórkowa

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 4-5 marchewek
  • 4 większe ogórki kiszone
  • 1 mały seler
  • 1 mały por
  • 1 pietruszka
  • natka pietruszki
  • kostka rosołowa
  • Warzywko
  • pieprz
  • 2 duże ziemniaki
  • Zaklepka:
  • 2 łyżki mąki
  • śmietana 12%
  • woda

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
W garnku 3 litrowym gotujemy porcję rosołową. Gdy mięso będzie już miękkie, dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki oraz obrane i starte na tarce marchewki, obrany seler, obraną pietruszkę, por i posiekaną natkę. Gdy ziemniaki zmiękną wrzucamy starte na tarce ogórki kiszone (oczywiście z sokiem, które podczas tego zabiegu puszczą). Chwilę gotujemy.
W tym czasie przygotowujemy zaklepkę: W szklance mieszamy mąkę z wodą i śmietaną. Dokładnie mieszamy.
Zaklepkę dodajemy do zupy i mieszamy. Zagotowujemy.
Smacznego :)

Tagi:

ogórki