Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa
W garnku 3 litrowym gotujemy porcję rosołową. Gdy mięso będzie już miękkie, dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki oraz obrane i starte na tarce marchewki, obrany seler, obraną pietruszkę, por i posiekaną natkę. Gdy ziemniaki zmiękną wrzucamy starte na tarce ogórki kiszone (oczywiście z sokiem, które podczas tego zabiegu puszczą). Chwilę gotujemy.
W tym czasie przygotowujemy zaklepkę: W szklance mieszamy mąkę z wodą i śmietaną. Dokładnie mieszamy.
Zaklepkę dodajemy do zupy i mieszamy. Zagotowujemy.
Smacznego :)
W tym czasie przygotowujemy zaklepkę: W szklance mieszamy mąkę z wodą i śmietaną. Dokładnie mieszamy.
Zaklepkę dodajemy do zupy i mieszamy. Zagotowujemy.
Smacznego :)