mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Zupa ogórkowa 14

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Zupa ogórkowa przez wszystkich lubiana na obiad idealna :-)

Zupa ogórkowa 14 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa ogórkowa 14

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa 14
Marchew, ziemniaki, seler, pietruszkę obieram, myję i kroje w kostkę. Por kroję drobno. Do garnka wlewam 2,5 litra ziemnej wody, dodaję pokrojone warzywa, mięso. Zupę gotuję na wolnym ogniu godzinę. Ogórki ścieram na tarce jarzynowej oczka średnie. Pod koniec gotowania wlewam do zupy. Doprawiam solą, pieprzem. Na patelni rozgrzewam olej, dojadę mąkę i robię zasmażkę. Mąkę lekko przyrumieniam. Rozprowadzam ją wodą zimną i dodaję do zupy.
Zupa ogórkowa 14
Ogórki kiszone starte na tarce jarzynowej
Zupa ogórkowa 14
Ziemniaki marchewka seler pietruszka obrana
Zupa ogórkowa 14
Warzywa pokrojone w kostkę przed włożeniem do garnka

Tagi:

ogórki