Sposób przygotowania:
zupa ogórkowa 5
Do garnka wlewamy zimną wodę i wrzucamy do niej dokładnie umyte porcje rosołową wraz z kostką rosołową i gotujemy do miękkości. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę.Wrzucamy do wywaru. Ogórki kiszone ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Używamy przypraw typu sól,pieprz.Gotujemy do miękkości warzyw.Na koniec zabielamy śmietaną.
Polpal
Babciagramolka
Może to kwestia gatunku ziemniaków ? Nie bardzo sobie wyobrażam pół twarde ziemniaki w zupie a takie bedą po 10 minutach gotowania . Tak samo jeśli chodzi o zupy - co innego czyste rosołowe gdzie warzywa są al dente ,a co innego zupy treściwe zaciągane śmietaną - takie do syta . Taka zupa musi się pogotować a warzywa lekko rozgotować bo inaczej nic z tego nie będzie .
Babciagramolka
misia14
i tu się zgadzam, najpierw trzeba do miękkości ugotować ziemniaki a dopiero potem dodać ogórki starte...
elzbieta8960
ana9
Moje też nie:) W ogórkowej muszą być warzywa, głównie marchewka. A co do tych amerykańskich ziemniaków co to gotują się 10 minut, to może kupujesz już ugotowane? W ameryce wszystko jest możliwe:)