Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa na żeberkach
Żeberka przekładamy do garnka i zalewamy około dwoma litrami wody. Dodajemy do nich obrane i pokrojone w plasterki marchewki, a także kawałek cebulki i selera. Seler można pominąć jeśli ktoś nie lubi. Dodajemy zioła: listek laurowy, ziarenka pieprzu,pietruszkę praz sól. Gotujemy do miękkoci mięsa.
Następnie ziemniaki obieramy i kroimy w małą kostkę. Dodajemy je do mięsa. Kiedy ziemniaki się ugotują dodajemy przecier ogórkowy. Gotujemy razem kilka minut.
Zabielamy śmietaną z mąką i doprowadzamy do zagotowania.
Następnie ziemniaki obieramy i kroimy w małą kostkę. Dodajemy je do mięsa. Kiedy ziemniaki się ugotują dodajemy przecier ogórkowy. Gotujemy razem kilka minut.
Zabielamy śmietaną z mąką i doprowadzamy do zagotowania.
gusia1000