Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa na żeberkach
Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach(lub pokroić w paski jak kto woli). Zalać wodą, osolić, wrzucić liść laurowy, ziele angielskiei żeberka, gotować aż warzywa i mięsko będą półmiękkie wrzucic 2 ząbki czosnku może być przecisnięty przez praskę lub drobno pokrojony. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę , gotowac na małym ogniu od czasu do czasu pozbierac tzw.szum z żeberek
W międzyczasie zetrzeć na tarce o dużych oczkach ogórki i dusić je do miękkości na tłuszczu. Połączyć z wywarem warzywnym z ziemniakami, wsypać posiekany koperek
gotować jeszcze przez chwilę, aby smaki połączyły się.
Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką, zahartować gorącym wywarem i dopiero wówczas wlać do zupy. Przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i jeśli zajdzie potrzeba lub najdzie ochota, kostką rosołową.
Zupa powinna mieć wyraźny kwaśny posmak.
Podawać z pieczywem (jakie kto lubi )
SMACZNEGO
W międzyczasie zetrzeć na tarce o dużych oczkach ogórki i dusić je do miękkości na tłuszczu. Połączyć z wywarem warzywnym z ziemniakami, wsypać posiekany koperek
gotować jeszcze przez chwilę, aby smaki połączyły się.
Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką, zahartować gorącym wywarem i dopiero wówczas wlać do zupy. Przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i jeśli zajdzie potrzeba lub najdzie ochota, kostką rosołową.
Zupa powinna mieć wyraźny kwaśny posmak.
Podawać z pieczywem (jakie kto lubi )
SMACZNEGO
evita0007
luna
Henia
Czosnek podkreśla smak a w sumie jest niewyczuwalny. Spróbuj dodać ząbek do rosołu!
gusia1000